Sportpsychologie

Waar kun je voor terecht bij mijn praktijk?

Als sporter kun je bij mij terecht voor hulp bij het verbeteren van mentale vaardigheden, met als doel je prestaties te optimaliseren. Je kunt daarbij denken aan het beter leren focussen tijdens wedstrijden en/of op bepaalde momenten (service, strafschop/worp, start van een race), beter leren hanteren van wedstrijdspanning, effectiever doelen leren stellen, of minder faalangst ervaren dan wel meer zelfvertrouwen krijgen. Uiteraard kunnen sporters met psychische klachten ook bij mijn praktijk terecht voor behandeling. Daarvoor verwijs ik je graag naar het gedeelte van de site dat over psychotherapie gaat.


Wat kun je verwachten?

Mijn aanpak kent een trainingsachtig karakter. Op basis van door jou gestelde doelen oefenen we mentale vaardigheden. Net als fysieke vaardigheden kun je mentale vaardigheden trainen en zodoende verbeteren. Er wordt dus veel geoefend, en tussen de sessies door ga je zelf aan de slag met het trainen van de geleerde vaardigheden. Geregeld evalueren we aan de hand van deze doelstellingen of we op de goede weg zijn. 


Hoe lang duurt het?

In de meeste gevallen zal de begeleiding 5 tot 10 sessies (van 45 minuten) duren. Uiteraard hangt dat af van de gestelde doelen. Na een kennismakingsgesprek kan ik daar een inschatting van geven.

Advertentie